Banor

Cykelloppet körs på landsväg med start & mål ca 1,5 söder om Grebbestad.

117 km rundan Går norrut på gamla E6 tar av mot Lur, Vassbotten, Bullarebyggden, Hällevadsholm, Kville, Hamburgsund, Fjällbaka och tillbaks till Grebbestad.

61 km rundan körs Tanum, gamla E6 mot Rabbalshede,  Kville, Hamburgsund och Fjällbacka och tillbaks till Grebbestad.

27 km rundan körs Tanum, Ljungbytorp, Orrekläpp, Kämpersvik och tillbaks till Grebbestad.


OBS Pågående vägarbete!! Tyvärr styr inte vi när vägarbete pågår.

117 km rundan pågår asfaltering på RV 164 när banan tar höger ut på RV 164 efter 30 km är det en hög asfaltskant, ytterligare en mindre kant finns utmed banan, det är också hög kan på sidan av vägen detta mellan 30-42 km. Det är nyasfalterat så det är inget fel på underlaget.

 

61 km rundan har vi delvis tvingats dra om helt och hållet, vägen i mellan Tanums kyrka och Kville är delvis inte körbar med cykel i alla fall inte på ett säkert sätt… Vid Tanums kyrka går banan rakt fram och vi kör G:a E6:an mot Rabbalshede och sedan höger mot Kville. Rundan blir ca 4 km längre än den ursprungliga.

 

27 km rundan har vi tvingats dra om helt och hållet, vägen är inte körbar med cykel i alla fall inte på ett säkert sätt… Banan går genom Grebbestad mot Tanum. Vid Tanums kyrka går banan rakt fram och vi kör G:a E6:an. Vid Ljungbytorp tar av höger (Se blåa skyltar med texten ”28 km”) västerut mot Kämpersvik och tillbaka till Sportshopen, rundan blir några hundra meter kortare än ursprungsrundan.

 

Vi har jobbat för att hitta alternativa vägar som är säkra och i stort sett samma distanser, det positiva är att 2020 är förhoppningsvis de ursprungliga rundorna jättefina.